PITSAKIVI KRÕBEDA PÕHJAGA PITSA VALMISTAMISEKS, TULIKIVIST

36,90 €

Enam kui kaks miljardit aastat vanast looduslikust tulikivist valmistatud pitsakivi abil saad valmistada hõrgu krõbedapõhjalise pitsa. Pitsakivi sobib suurepäraselt ka leiva ja teiste krõbeda põhjaga küpsetiste valmistamiseks ning erinevate suupistete serveerimiseks

PIZZAKIVI KÜPSETUSKIVI SOBIB KÕIGE PAREMINI KASUTAMISEKS KAANEGA GAASI- VÕI ELEKTRIGRILLIS, AGA KA TAVALISES AHJUS. ÄRA KUNAGI KUUMUTA SEDA PLIIDI PEAL, MIKROLAINEAHJUS EGA GRILLI KÜLGPÕLETIL! Söegrillil Pizzakivi küpsetuskivi ei tööta

ENNE KASUTAMIST Loputa kivi pinnalt veega tolm. Kuivata kivi ja lase sel enne kuumutamist korralikult ära kuivada. Kui pesed kivi nõudepesumasinga, lase sel vähemalt päeva toatemperatuuril kuivada. Kui Pizzakivi on ära kuivanud, määri see kergelt küpsetusõliga sisse. Seda tuleb teha aeg-ajalt selleks, et kivi püsiks kauem heas töökorras ja puhas. Kivi ei ole vaja õlitada pärast igat kasutuskorda.

KÜPSETUSKIVI KASUTAMINE. Küpsetuskivi saab kasutada külmutatud ja eelvalmistatud pitsade küpsetamiseks ning see sobib ideaalselt ka isetehtud taignast pitsade ja leiva valmistamiseks. grillis kasutamine Süüta grill ja keera temperatuur ½ võimsuse peale. Aseta kivi grillil kohta, kus kuumus selle all kõige ühtlasemalt jaguneb. Kui teed pitsat isetehtud taignast, laota see külmale kivile. Külmutatud või eelvalmistatud pitsade puhul lase kivil kõigepealt 5–8 minutit soojeneda. Pane grillile kaas peale, et pitsa pealmine pool samuti küpsemiseks piisavalt kuumust saaks. Ära kunagi kasuta grillis küpsetuspaberit! 

Külmutatud/eelvalmistatud pitsa. Kuumuta kivi ½ võimsusega 5–8 minutit sõltuvalt grilli võimsusest. Aseta pitsa kivile ja sulge kaas.Küpseta 10–15 minutit sõltuvalt temperatuurist. Kui juust on korralikult ära sulanud, võta pitsa kivilt ära. Nüüd võid kivile uue pitsa panna. Teise pitsa valmis saamiseks kulub tavaliselt esimesest vähem aega.

Isetehtud taignast pitsa. Laota piisav kogust tainast külmale kivile. Keera grilli kuumus maksimaalselt ½ võimsuse peale. Pane pitsa külmale kivile ja see omakorda kuumale grillile. Sule grilli gaas. Küpseta kuni pitsa on valmis, umbes 15–20 minutit. Kontrolli iga natukese aja tagant pitsa ääri kergitades ega põhi ei kõrbe. Kuna kivi püsib kaua kuum, võta pitsa kivilt ära, kui see valmis saab, et see ära ei kõrbeks.

Ahjus kasutamine. Aseta kivi külma ahju restile või küpsetusplaadile ja keera kuumus 250 C peale. Kui ahi on soe, pane pitsa kivile. Isetehtud taignast pitsa ahju panemine on lihtsam, kui kasutad küpsetuspaberit. Kui küpsetad külmutatud või eelvalmistatud pitsat, ei ole küpsetuspaberit vaja. Kui juust on sulanud ja õige vähe pruunistunud, võta pitsa ahjust välja. Eelvalmistatud pitsad vajavad küpsemiseks tavaliselt veidi vähem aega kui juhendis märgitud. Isetehtud pitsa küpsetusaeg on umbes 10– 20 minutit. Kui sinu ahjul on grill, võid seda kasutada. Kaval on pitsa ääri aeg-ajal kergitada ja vaadata, ega põhi ei kõrbe. Kuna kivi püsib kaua kuum, võta pitsa kivilt ära, kui see valmis saab, et see ära ei kõrbeks.

HOIUSTAMINE

PEA MEELES, ET NIISKE KIVI KUUMUTAMINE VÕIB SELLE VÄGA KERGESTI KATKI TEHA. Kivi mureneb, kui selle sees olev niiskus aurustub. Seetõttu ära kuumuta märga küpsetuskivi ega hoia seda välitingimustes, kus niiskus selle sisse koguneda saab! Hoiusta puhastatud küpsetuskivi kuivas ja soojas kohas. Ära hoia seda, näiteks, grillis!

Mõõdud: Ø 28,5 cm, paksus 1 cm  Valmistatud Soomes

Suurepärane kingitus pitsasõbrale!

Vaata pitsakivi kasutamist tutvustavat videot SIIT

 

PITSA VALMISTAMINE

Pitsatainast on ülilihtne ise teha ja see retsept õnnestub sul kindlasti. Retsepti kogusest jätkub kaheks pitsaks. Koostisained:

 Tainas

 1 dl vett

 2 spl õli

15 g pärmi

½ tl soola

2½–3 dl jahu

Pitsakate

Piisavas koguses riivitud juustu

Purustatud tomateid ja/või tomatipastat Teisi komponente võid lisada vastavalt oma maitsele

Valmistamine

Võta suur (vähemalt 1-liitrine) kauss. Mõõda sellesse leiget vett.

Sega pärm veega

Lisa õli ja sool                                                                    

Et tainas saaks paraja paksusega, lisa jagu väikeste osade kaupa.

Õige paksusega tainast on lihtsam käsitseda.

Kata kauss, näiteks, köögirätikuga ja jäta tainas pooleks tunniks kerkima (kuni see on koguselt kahekordistunud)

Jaga tainas kaheks ja vormi mõlemast osast ümmargune pitsapõhi. Kasuta jahu, et tainas sõrmede ja laua külge kinni ei jääks.

Laota purustatud tomatid või tomatipüree taignale jättes servad tubli 1 cm ulatuses vabaks

Puista enamus riivitud juustu tomatile           

Lisa ülejäänud pitsakatte komponendid

Raputa järelejäänud juust pitsale

Aseta pitsa kivile, küpseta, söö ja naudi!

Tootekood:  12004
Kaubamärk:  HUKKA

Laoseis:6
Kogus :