PITSAKIVI / LEIVAKIVI, TULIKIVIST

38,90 €

Enam kui kaks miljardit aastat vanast looduslikust tulikivist valmistatud küpsetusplaadi abil saad valmistada ülihõrgu ja krõbedapõhjalise leiva. Kiviplaat sobib suurepäraselt ka pitsa ja teiste krõbeda põhjaga küpsetiste valmistamiseks

Kiviplaadi kasutamine.

Esmakordne kasutamine:

Pese kivi korralikult ning lase sellel vähemalt 24h kuivada. Seejärel aseta kivi külma ahju, kuumuta ahi 250 kraadini ning lase tühjal kivil ahjus 1h kuumeneda. Lase kivil ahjus maha jahtuda, enne kui selle välja võtad. Nüüd on kiviplaat kasutamiseks valmis.

Edaspidine kasutamine:

Pane kiviplaat külma ahju. Kuumuta ahi 250 kraadini. Kui ahi on kuum, aseta  taignast vormitud päts või muud küpsetised kuumale kiviplaadile. Küpseta, nagu tavaliselt. Naudi!

Kiviplaat sobib suurepäraselt ka erinevate suupistete serveerimiseks

Aeg-ajalt võid kiviplaati vähese toiduõliga määrida. See muudab kivi veidi tumedamaks ja pikendab selle kasutusiga. Kivi võib pesta tavalises nõudepesumasinas ja tavalise nõudepesuvahendiga. Peale pesemist lase kiviplaadil enne järgmist kasutamist vähemalt ööpäev kuivada. Purunemise vältimiseks käsitle kivi ettevaatlikult ning väldi selle mahapillamist. Kivile tekkivad kriimud (noa lõikejäljed) ei mõjuta kivi kasutusomadusi.

Kiviplaat on mõeldud kasutamiseks ainult elektri- või gaasiahjus. Ära kunagi kasuta kivi mikrolaineahjus ega pliidiplaadil. 

Mõõdud: 32.7x29.7x1 cm   Kaal 2.8 kg

Ideaalne kingitus kodusele leiva- või pitsameistrile

Valmistatud Soomes

NISULEIVA VALMISTAMINE

PÕHITAINAS 2,5 dl vett 25 g pärmi l tl soola 3 spl oliiviõli või küpsetusõli 6 dl jahu Osa või kogu nisujahu võib asendada muu jahuga. Proovi erinevaid variante, et leida oma lemmik. Taignale võid lisada ka maitse järgi tükeldatud päikesekuivatatud tomateid, oliive, küüslauku, jm.

Valmistamine Võta piisavalt suur kauss, kuhu tainas kerkima mahub. Mõõda kaussi leige vesi (pärm vajab kerkimiseks kindlat temperatuuri) Sega pärm veega Lisa segule sool, õli ja soovi korral muu maitset andev kraam (tomatid, oliivid, jne) Kõige lõpuks lisa taigna paksuse jaoks piisavas koguses jahu Pane tainas sooja kohta kausiga vähemalt pooleks tunniks köögirätikuga kaetult kerkima. Jaga tainas sobivas suuruses osadeks ja vormi neist soovitud kujuga leivad. Ühtlase küpsemise tagamiseks tee leib piisavalt õhuke.

Leiva ahjus küpsetamisel: Aseta külm kivi ahju ja keera kuumus temperatuurile 225 C. Kui ahi on kuum, pane leib kivile. Küpseta kuni leib on kuldpruun. Kui soovid leivale krõbedat koorukest, „võia“ tainast enne küpsetamist veega ja ära kata leiba, kui selle jahtuma jätad. Kui soovid pehmemat koorukest, ära kasuta vett ja kata leib jahtumisel köögirätikuga. 

Tootekood:  12102
Kaubamärk:  HUKKA

Laoseis:6
Kogus :  


Kokku sobivad tooted